Arnstad sier nei til å gå inn i Sp-ledelsen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

04.02.14 19:08

Marit Arnstad er ikke aktuell som leder i Senterpartiet etter Liv Signe Navarsete og sier hun ikke kommer til å kjempe for vervet som nestleder.

– Jeg har gått en runde med meg selv og konkluderer fortsatt med at jeg ikke ser meg selv som en aktuell leder. Det har jeg varslet lederen av valgkomiteen om og hatt en grundig samtale med ham om, sier Marit Arnstad til Aftenposten.

Hun mener hun kan gjøre en bedre jobb i andre posisjoner, og at Trygve Slagsvold Vedum vil kunne begeistre partiet på en helt annet måte enn hun kan selv.

Ved siden av Arnstad, har Slagsvold Vedum blitt sett på som den mest aktuelle lederkandidaten. Flere analytikere har pekt på Arnstad som en som kunne evne å samle partiet og å skape ny begeistring i Senterpartiet etter valgnederlaget i høst.

Hun ville også kunne legge den noe smulere regionstriden død, ved at hun som representant for trøndelagsfylkene gikk inn som leder og fikk med seg Trygve Slagsvold Vedum som en av to nestledere.

Tilbake til start
Etter beskjeden til valgkomiteen tirsdag synes situasjonen igjen å være omtrent der den var da Navarsete kunngjorde sin snarlige avgang.

Arnstad har også tidligere sagt at hun ikke ser på seg selv som en aktuell lederkandidat, men gjorde det likevel klart at hun ville snakke med valgkomiteen dersom den ville snakke med henne. Det ble tolket som at hun holdt døren åpen – men nå er den altså lukket ettertrykkelig igjen. Hun vil heller ikke stille som nestleder.

– Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Når Ola Borten Moe nå har gitt uttrykk for at han ønsker å fortsette som nestleder, vil det jo måtte bety at jeg stilte opp mot ham. Det har jeg ikke tenkt å gjøre, sier hun.

Etter å ha vært under stadig økende press fra de mest kritiske delene av partiet, kunngjorde Liv Signe Navarsete 11. januar i år at hun ikke ville fortsette som leder av Senterpartiet. Hun rådet sentralstyret til snarest å beramme et ekstraordinært landsmøte, hvor valg av ny partiledelse skulle være eneste punkt på dagsordenen.

Krever Borten bort
Samtidig rådet Navarsete partiet til å ikke bare å velge ny leder, men også nye nestledere. Det medførte at Ola Borten Moe også ble sittende betydelig utryggere i stolen.

Navarsetes støttespillere mener at det var først og fremst Moe og hans våpendragere, blant annet i trøndelagsfylkene, som utøvde presset som fikk Navarsete til å trekke seg. De mener nestlederen er en del av problemet og ikke løsningen, og krever derfor at han også byttes ut.

Tilbake står kompromisskandidaten hamarsingen Trygve Slagsvold Vedum, smilende og hemmelighetsfull, og understreker at partiets demokratiske prosesser må gå sin gang. Han har så langt derfor ikke ville avklare om han stiller til valg som lederkandidat eller ikke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag