Vadsø ungdomsskole har slått alarm etter det er kommet fram at elever har arrangert slåsskamper etter skoletid.

- Vi har fått henvendelser fra foreldre som forteller at det har vært flere slåsskamper mellom elever etter skoletid. Slåsskampene skal ha blitt avtalt på Facebook, og har for det meste foregått bak Varangerhallen, sier rektor Signe Marie Lyche ved Vadsø ungdomsskole til Finnmarken.

Hun forteller at saken kom brått på, men at skolen gjør det de kan for å få slutt på slåssingen.

- Vi kontaktet politiet, og de patruljerer området rundt Varangerhallen daglig. Vi har også snakket med elevene om slåssingen, og har assistenter og miljøterapeuter ute etter skoletid for å sikre at elevene får en trygg skolevei, sier Lyche.

Flere meldinger om vold

Lensmann Unni Pedersen forteller at politiet tar saken på alvor.

- Vi er bekymret for at en ny voldstrend er i ferd med å utvikle seg blant ungdom, og ønsker å stoppe det før noen blir skadet, sier hun.

Politiet har de siste ukene fått flere meldinger om vold blant ungdom.

- De fleste meldingene går på slåssing i området rundt Varangerhallen, men har også vært slåsskamper i sentrum og på Vadsøya på kveldstid. Slåsskamper skal ha blitt filmet og lagt ut på YouTube, sier Pedersen.

Etter det Finnmarken kjenner til har videoer av slåsskamper spredd seg via Facebook.

Kastet stein på hverandre

For en og en halv uke siden observerte en kvinne ungdommer som kastet stein på hverandre i Idrettsveien. Denne hendelsen ble også meldt til politiet.

- Det er viktig at ungdommene forstår at det de kanskje ser på som uskyldig moro, kan få alvorlige konsekvenser. Steinkasting kan i verste fall ende med dødsfall, dersom noen for eksempel blir truffet i hodet, sier Pedersen.

Politiet kjenner ikke til om det er de samme personene som står bak steinkastingen og slåsskampene som har foregått på skoleveien.

- Vi vet ikke hvem som har vært involvert i slåsskampene og steinkastingen, og ønsker tips. Jeg vil oppfordre foreldre til å ta en samtale med barna sine, da kan ting komme fram, sier Pedersen.

Rektor Signe Marie Lyche har ikke inntrykk av at det er faste gjenger som står bak slåsskampene.

- Ungdom fra alle klassetrinn som ikke går sammen til vanlig, har vært involvert. Jeg håper slåssingen er en slags trend som elevene har plukket opp, og som fort vil dø ut, sier Lyche.

Ikke flere slåsskamper

Etter at politiet begynte å patruljere området rundt Varangerhallen i forrige uke, er det ikke observert eller kommet inn meldinger om flere slåsskamper.

- Politipatruljen har snakket med ungdommer som har bekreftet at det har vært slåsskamper, og at noen har vært sinte på hverandre. Men det har ikke vært slåsskamper den siste uken, det viser hvor viktig det er at politiet og skolen driver forebyggende arbeid, sier lensmann Unni Pedersen.

Les flere nyheter fra Finnmarken her.