Politiet i Finnmark har fredag skrevet ut to forelegg til arrangøren av Farmen-festen som ble holdt på klubbhuset til Indre Billefjord idrettslag på kvelden lørdag 27. februar 2021, melder iFinnmark.

Festen ble arrangert på et tidspunkt med stor smittespredning i Norge, men lite i Finnmark.

- Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn 10 personer, opplyser Morten Daae i Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Deltagerne testet seg før og etter ankomst i Finnmark, men ifølge politiet var det ikke åpning i regelverket for å arrangere slike fester.

Idrettslaget og en person får et forelegg på 20.000 kroner hver for å ha arrangert festen og brutt Smittevernloven, skriver Finnmark politidistrikt og viser til paragraf 7 - 12, jf. covid-19-forskriften paragraf 24, jf. smittevernloven paragraf 4 - 3, jf. covid-19-forskriften paragraf 13a.

For de øvrige deltakerne på arrangementet er forholdet henlagt etter bevisets stilling.

- Etter å ha vurdert saken og forskriften har vi kommet til at det er tvil om at deltakerne på et arrangement av denne type kan straffes slik forskriften nå er. Derfor er forholdet henlagt for deres del, opplyser Daae.