*Nettavisen* Nyheter.

Arresterer ikke læreren, fordi jenta er 15 år

Foto: (Britisk politi)

Fransk politi leter ikke etter det savnede paret.

27.09.12 18:01

Onsdag kveld uttalte franske myndigheter at de ikke engang leter etter den britiske jenta Megan Stammers(15).

Ifølge franske lover er hun gammel nok til å dra hvor hun vil med hvem hun vil, skriver Dailymail.

Jenta har vært meldt savnet siden torsdag forrige uke da hun ikke møtte opp på skolen.

Det gjorde heller ikke mattelæreren hennes, 30 år gamle Jeremy Forest

Ikke brutt noen lover
Britisk politi mistenker at de to har rømt til Frankrike sammen, og det er grunn til å tro at de har rett. Tirsdag kveld slapp politiet overvåkningsbilder av Megan og Jeremey om bord på fergen til Frankrike. Bildene viser dem gående hånd i hånd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Franske myndigheter sier at 30-åringen ikke er ansett som mistenkt kriminell, og at de ikke vil pågripe han selv om de hadde funnet ham.

Mannen har ifølge fransk politi ikke brutt noen av landets lover, til tross for at 15-åringen er i landet uten foreldrenes tillatelse.

Les også:Her går Megan (15) og læreren (30) hånd i hånd

Seksuell lavalder
Ifølge den franske statsadvokaten Jean-Philippe Joubert, er altså Megan gammel nok til å reise hvor hun vil sammen med Forest dersom det er frivillig, og at jenta kun har status som en «savnet person.»

Den seksuelle lavalderen I Frankrike er 15, og dermed vil heller ikke mistanke om seksuell kontakt mellom de to medføre arrestasjon. Lavalderen i Storbritannia er på 16, og Megan er dermed mindreårig i hjemlandet.

- Paret vil kun bli stoppet dersom de blir oppdaget ved en identitetssjekk, eller om noen kjenner dem igjen fra bildene, sier han.

Enkelte franske medier har valgt å trykke bildene av paret, men mange har unngått det, av frykt for å bryte regler om personvern.

- Kom hjem, kjære
Mandag kveld snakket Megans mor, Danielle, ut om forsvinningen.

Moren var ikke klar over at datteren hadde et forhold til læreren som er dobbelt så gammel.

Klikk på bildet for å forstørre.

I den tv-sendte apellen ba hun datteren om å komme hjem.

- Jeg har en beskjed til datteren min. Kjære, jeg bryr meg ikke om hva du har gjort. Jeg vil bare ha deg hjem, sa hun gråtende, ifølge BBC.

- Redd han utnytter henne
En venn forteller at Megan skal ha fortalt med begeistring om forholdet til Forresterog at forholdet skal ha startet allerede i januar.

- De sendte hverandre tekstmeldinger. Han kunne sende meldinger hvor det sto at han savnet henne, og at han gledet seg til å gi henne en klem, sier en venn av Megan.

Megans venn ønsker ikke å stille opp med navn, skriver DailyMail.

- Jeg er redd han utnytter henne fordi hun er så snill; hun kan være ganske sårbar, og trenger omsorg.

En annen venninne av 15-åringen mottok en SMS fra Megan før helgen, hvor det sto at hun hadde kommet trygt fram til Frankrike. Dette er det siste sporet fra tenåringen.

Ifølge DailyMail har skolen holdt oppsyn med Forrest, og han skulle suspenderes fredag, altså dagen etter at han forsvant sammen med eleven.

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.