RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arrestert etter Facebook-tabbe

En gammel bug kan gi uvedkommende tilgang til millioner av Facebook-brukeres bilder, profiler og annen personlig informasjon.
En gammel bug kan gi uvedkommende tilgang til millioner av Facebook-brukeres bilder, profiler og annen personlig informasjon. (Montasje)
Disse Facebook-brukerne skulle gjerne skrudd tiden tilbake.

(SIDE2:) Mange har blitt utsatt for en såkalt «facerape» på Facebook - når noen legger ut en pinlig melding på din profil uten at du vet om det. Men noen Facebook-historier er langt verre enn uskyldig moro mellom venner.

Bildet ble stjålet
Mange advarer mot å legge ut bilder på Facebook, men familien Smith hadde nok ikke forutsett det som skjedde med dem. Moren i familien hadde lagt ut et pent bilde av dem så venner og bekjente fikk se. En dag ringte en venn som var på ferie i Tsjekkia og fortalte at bildet var brukt i en reklamekampanje for en tsjekkisk butikk - uten at familien hadde fått vite noe som helst.

Sjekket Facebook under tyveri
En innbruddstyv bør lære seg hva som må gjøres for å unngå å legge igjen spor. Et tips er å ikke logge inn på Facebook. En amerikansk tenåring logget seg inn på Facebook mens han stjal fra et hus. Men han glemte å logge seg av. Dermed var det lett for politiet å finne ham.

Arrestert for «poking»
Facebook-venner som bruker «poke»-knappen kan være irriterende. Men de færreste blir arrestert for det. Det ble imidlertid en kvinne fra Tennessee. Hun hadde fått rettslig påbud om å holde seg unna en bekjent. Dette betydde at hun ikke fikk ha noe kontakt med vedkommende. Så da hun «poked» personen, brøt hun påbudet og ble arrestert.

Mistet trygden
En kanadisk kvinne ble sykemeldt på grunn av depresjoner. Men en dag sluttet hun å motta trygd. Da hun ringte forsikringsselskapet, fikk hun vite at de ikke trodde noe på at hun var deprimert. Hun hadde nemlig lagt ut bilder på Facebook som viste at hun koste seg på stranden, at hun hadde det morsomt på et Chippendales-show og at hun feiret bursdagen sin.

Utga seg for å være prins
Enkelte finner det underholdende å lage falske Facebook-profiler for kjendiser. Det gjorde også en 26 år gammel ingeniør fra Marokko. Han lagde en falsk profil for broren til marokkanske kong Mohammed VI. Nøyaktig hva som ble skrevet på profilen, er ikke kjent, men mannen ble arrestert for ugjerningen.

Spiste fredet iguan
Et amerikansk par på ferie på Bahamas hadde fanget en iguan og grillet den. Bildene av jakten, grillingen og spisingen la de ut på Facebook. Det skulle de ikke gjort. Politiet oppdaget bildene av det som viste seg å være en fredet iguanart. Dermed endte reisen til paret i fengsel.

Kilder: Oddee.com 1, Oddee.com 2, Uphaa.com, Blogington.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere