RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arresterte 14 spion-ekorn

Sist oppdatert:
De skumle dyrene ble tatt på fersken idet de skulle krysse den iranske grensen.

(iOslo.no) Ifølge iranske myndigheter var dyrene utstyrt til tennene med diverse spion-dingser og avlyttingutstyr. Hvilken stat gnagerne var på oppdrag for er ukjent, men iranerne har nok sine mistanker.

Satt i arrest
Historien, som sto på trykk i det statlige nyhetsbyrået Islamic Republic News Agency, blir delvis bekreftet av Irans nasjonale politisjef, Esmaeel Ahmadi Moghadam.

- Jeg har hørt om saken, men sitter ikke på de nøyaktige detaljene, sier han til MSNBC.

De 14 ekornene ble oppdaget av iransk etteretning ved grensen og fanget for noen uker tilbake. Nå sitter de i «arrest», siktet for spionasje.

Dyr er gode spioner
Arrestasjonen skapte vantro blant befolkningen.

- Jeg leste denne historien i avisen og syntes den var veldig bisarr. Men det jeg syntes var mest merkelig var at med alle de tilgjengelige tekniske midler vi har for spionasje i dag, så baserer man seg på ekorn for å få jobben gjort, sier journalist Sepher Sopli til MSNBC.

Om historien er sann, er det ikke første gang dyr er blitt benyttet for å snike rundt hos fienden. Under andre verdenskrig ble duer benyttet for å frakte hemmelig informasjon. Delfiner er også brukt til å søke fram undervannsminer, mens kylling er blitt trent til å spore opp kjemikalier.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere