RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arrestordre mot statsministeren i Pakistan

Foto: HOANG DINH NAM (Afp)
Sist oppdatert:
Høyesterett i Pakistan gir politiet i landet ordre om å pågripe statsminister Raja Pervez Ashraf.

Islamabad (NTB-Reuters-DPA): Arrestordren kommer etter at Ashraf er blitt anklaget for å være innblandet i korrupsjon.

Ordren ble utstedt tirsdag og kom ifølge nyhetsbyrået Reuters helt overraskende og truer med å forsterke den politiske uroen i Pakistan. Korrupsjonssaken som Ashraf knyttes til, gjelder kraftutbygging og konsesjoner på drift av fjernsynskanaler.

– Høyesterettsjustitiarius har gitt ordre om at alle de 16 som er innblandet i saken skal pågripes, uansett hva slags rang og stilling de har. Hvis noen av dem forsøker å forlate landet, vil sjefen for antikorrupsjonsmyndigheten NAB bli holdt ansvarlig, sier en advokat.

– Blant de 16 er Raja Ashraf, tilføyde advokaten overfor nyhetsbyrået AFP. Den pakistanske regjeringen og det sentrum-venstreorienterte regjeringspartiet PPP har lenge ligget i strid med landets øverste dommere

Høyesteretts ordre ble kjent samtidig som demonstranter med den religiøse lederen Tahir-ul Qadri i spissen krevde at Ashraf og hans regjering må gå av. Politiet i den pakistanske hovedstaden Islamabad skjøt i luften for å spre demonstrantene tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest