RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arrestordre på eksstyreleder i Kaupthing

Sist oppdatert:
Reykjavik (NTB-Reuters-AFP): Interpol har utstedt arrestordre den tidligere styrelederen i den konkursrammede islandske banken Kaupthing, Sigurdur Einarsson.

49 år gamle Einarsson, som er bosatt i London, er ettersøkt av Interpol for bedrageri og svindel før og under bankkrisen på Island.

Fire tidligere sjefer i Kaupthing er allerede pågrepet. Sent mandag ble tidligere sjef for bankens innenlandsvirksomhet, Ingolfur Helgason, og tidligere risikosjef, Stingrimur Karason, pågrepet da de kom til Island fra Luxembourg, der de begge bor.

Før helgen ble Hreidar Már Sigurdsson, som var bankens toppsjef da den gikk over ende, siktet for bedrageri i forbindelse med bankkollapsen høsten 2008. Han skal ha gjort seg skyldig i dokumentfalsk og brudd på aksjeloven.

Også direktøren for Kaupthings Luxembourg-filial, Magnus Gudmundsson, ble tatt i forvaring torsdag.

I en rapport som ble lagt fram i april, fikk en rekke tidligere toppolitikere og banksjefer krass kritikk for å ha forsømt seg i forbindelse med bankkrisen 2008. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere