*Nettavisen* Nyheter.

Årsbeste av Vålerenga

Vålerengas damelag slo tilbake etter to kamper uten seier.

26.06.11 11:01

Serieleder i 1. divisjon kvinner, Vålerenga, tok lørdag i mot tredjeplasserte Fart til toppkamp i Vallhall. Kampen endte med 2-1-seier til Vålerenga-damene i en kamp trener Cecilie Berg-Hansen omtaler som årets beste innsats.

Dette skriver hun på vif-damefotball.no om kampen:

I dag spilte vi toppkamp mot Fart, og det ble seier med 2-1 etter årets beste innsats.

Etter kampen mot Avaldsnes var vi svært misfornøyd og skuffet over egen prestasjon. I dagens kamp mot Fart, som er et rutinert topplag og som i tillegg forsterket laget i VM-pausen med Gunilla Forseth fra Trondheims Ørn (1 A-landslagskamp og 12 U-landslagskamper), viste VIF hvilken sterk karakter vi har i laget.

Fart spiller vanligvis hardt, stygt, aggressivt, ja, til og med brutalt. I tillegg er de et veldig bra lag med høyt tempo, høyt press, løpsstyrke og playmakere sentralt i banen. Spørsmålet var nå hvordan vi skulle reagere?

Som svar fikk Fart et Vålerenga som var over dem i alle situasjoner. Det var VIF som satte inn de harde taklingene, og som vant alle dueller over hele banen. Fart skjønte ikke hva som traff dem i første omgang, og vi burde ledet 4-0 til pause. De fikk et VIF der hver eneste spiller stod opp og forsvarte hver eneste centimeter på banen, og vi stod opp for våre lagkamerater og vårt klubbmerke. Det var vakkert å se!

Hva de også fikk var et Vålerenga som i det vanlige fotballspillet gjorde årets beste kamp. Trenerteamet gjorde noen omdisponeringer inn mot denne kampen, men disse justeringene får bli innen laget. Bidragene til dagens positive kamp er også at samtlige har tatt til seg analysene og korrigeringene fra de to siste kampene mot Voss og Avaldsnes.

En kort oppsummering om det positive rent fotballmessig er at resultatet ble at vi kom rundt på kantene, at vi var flinke til å lese klima; når ta ned ball og spille langs bakken og når slå langt i bakrom, og vi fikk til et helt annet press enn tidligere. Marianne Hanssen ga Vålerenga ledelsen midt i første omgang, og virker nå å ha kommet i gang som målscorer. Det andre målet ble satt sikkert i mål av Maria Arnesen etter et perfekt innlegg av Marianne Hanssen.

2.omgang var noe jevnere der vi fortsatt produserte store sjanser, mens Fart valgte å sette i gang et angrep der vi forventet at de skulle spille ballen til oss, etter at vi spilte ballen ut over sidelinjen grunnet en spiller som lå nede pga skade. Alle gjør sine valg, og vi får vel tilgi et frustrert Fart (både på banen og tydeligvis på trenerbenken), som ikke fikk til mye i dagens oppgjør.

Cecilie Berg-Hansen,
hovedtrener VIF

Følg damelaget her: vif-damefotball.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.