RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årsverste borte og 0-1

Sist oppdatert:
ÅLESUND (vif.no): Vålerenga skapte ikke en skikkelig scoringssjanse på Color Line Stadion lørdag kveld. Det endte med sesongens femte bortetap.

- Andre får vurdere om jeg er rett mann for klubben. Jeg er ansatt for å få laget på vinnersporet. Det ser jeg også på som min jobb og mitt ansvar framover, sa en meget skuffet hovedtrener Petter Myhre etter at han hadde ledet laget sitt til sesongens verste prestasjon på bortebane og tapt for femte gang på fremmed gress denne sesongen.

Myhre konkluderte med at laget hans ga bort et unødvendig mål.
- Vi var enige om at vi ikke skulle spille ballen så mye på tvers og bakover. Og så var det nettopp det som skjedde like før Alesund scoret. Det er for svakt. Skuffende, sa Myhre etter kampslutt.

Freddy dos Santos og de andre Enga-spillerne kunne glatt konkludere med at de ikke hadde skapt en eneste skikkelig målsjanse på Color Line Stadion i Ålesund lørdag kveld.

Det betyr at lagene bak på tabellene nå kan komme faretruende nære og lage plassene rundt nedrykksstreken meget tette.
De øvrige kampene i Tippeligaens 12.runde spilles imorgen og mandag.

Tidlig scoring
En tidlig og meget billig scoring av Tor Hogne Aarøy var nok til å frarøve Vålerenga alle tre poengene denne gangen.

I det sjette spilleminuttet spilte Andre Muri en stygg feilpasning og Aalesund kontret. Joakim Austnes skjøt fart inn i feltet og la til rette for fyrtårnet Aarøy, som stanget kula inn i det lengste hjørnet bak Arni Gautur Arason fra seks meter.

Nok en gang denne sesongen ble Vålerenga liggende under tidlig på bortebane, og måtte jage et utlikningsmål. De var egentlig ikke i nærheten av score. Sjansene var heller ikke gode nok.

Kristian Brix starter for tredje gang på rad for Vålerenga, men ble byttet ut til fordel for Jan Derek Sørensen før pause.
Sørensen tok over spissplassen til Morten Berre som ble flyttet ned til ventre kant.

Aalesund beholdt initiativet og trøkket i minuttene etter målet, men Vålerenga jobbet seg etter hvert inn i matchen og ble kraftig dominerende i banespillet i 20-25 minutter før det hele stilnet inn mot pause med mye svakt spill fra begge lagene.

Aalesund kunne ledet med større sifre etter flere store sjanser iløpet av omgangen.

Fortsatte å styre
Etter hvilen var det Vålerenga som fortsatte å styre matchen, men heller ikke i denne omgangen spilte de seg fram til gode kvalifiserte sjanser.

Et kvarter før slutt ble både Rune Lange og Jørgen Jalland byttet ut til fordel for Glenn Roberts og Sebastian Mila uten at det gjorde noe fra eller til.

Riktignok satte de ballen i mål på overtid, men Muris skudd i nettmaskene ble korrekt underkjent da Glenn Roberts kom fra offsideposisjon i trekket foran.

Offensivt trøbbel igjen

Vålerengas offensive problemer blir bare større og større for tiden.
- Idag skapte vi ingenting, var Freddy dos Santos første kommentar da alt var over.

Igjen ble Enga for lite kreative, manglet gode bevegelser, og de gangene Freddy Dos Santos kom rundt på Aalesunds høyreside var det ingen som kunne ekspedere innleggene i mål.

Mange dødballer
Vålerenga hadde mange dødballer, men også her kom Tor Hogne Aarøy i veien. Aafk-spissen var hjemme i eget felt flere ganger og ryddet opp for hjemmelaget.

Rune Lange spilte på topp sammen med Morten Berre, og ble fullstendig nøytralisert av Benjamin Kibebe.

Med kveldens kamp hadde Vålerenga sjansen til å spille seg noen plasser oppover på tabellen. I stedet kom de nærmere bunnstriden.

- Lyver ikke
- Tabellen lyver aldri den. Vi må prestere mye bedre enn dette hvis vi skal ha forhåpninger om å ta tre poeng fremover, sa Petter Myhre, som også fikk spørsmål om sin egen trenerfremtid.

- Det er folk som er ansatt for å vurdere min posisjon, så det er det ikke opp til meg å vurdere. Jeg er innstilt på å få Vålerenga tilbake på vinnersporet, sa Myhre til TV2.

KAMPFAKTA:

Aalesund – Vålerenga 1-0 (1-0)

10.778 tilskuere

Mål: 1-0 Tor Hogne Aarøy (6)

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Erlend Holm, Aalesund, Jan Derek Sørensen, Sebastian Mila, Vålerenga.

Vålerenga (4-4-2): Arni Gautur Arnason – Jarl André Storbæk, André Muri, Kjetil Wæhler, Allan Jepsen – Freddy dos Santos, Jørgen Jalland (Sebastian Mila fra 74.), Christian Grindheim, Kristian Brix (Jan Derek Sørensen fra 39.) – Morten Berre, Rune Lange (Glenn Roberts fra 74.).

Aalesund (4-5-1): Adin Brown – Enar Jääger, Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Amund Skiri – Erlend Holm (Mattias Nylund fra 47.), Magnus Kihlberg, Trond Fredriksen (Denis Selimovic fra 84.), Karl Oskar Fjørtoft (Jonathan Parr fra 87.), Joakim Austnes – Tor Hogne Aarøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere