RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årsverste og årsbeste

Sist oppdatert:
NADDERUD (vif.no): Etter en håpløs førsteomgang, brukte Vålerenga 20 minutter å reise kjerringa, forsvare kjøpet av Tore Andre Flo, og spille uavgjort i en kamp der de viste seg fram i to versjoner. Det endte med 2-2 mot Stabæk.

Det var hjemmelaget Stabæk som åpnet best i solskinnet på Nadderud tirsdag kveld. Begge lag startet noe defensivt, og hadde hver sine tidlige halvsjanser.

Etter en noe kjedelig første halvdel av omgangen tok deretter Stabæk mer og mer over, hvor Veigar Pall Gunnarson og Daniel Nannskog presenterte seg ved flere anledninger – sistevnte med et skudd like over tverrliggeren til Arni Gautur Arason tidlig i kampen.
Etter dette ble Vålerenga presset høyere og høyere på banen, og Stabæk fortsatte sin offensiv, som resulterte i mange halvfarlige avslutninger.

Flo prøvde seg
Etter 26 minutter får Tore Andre Flo en fin flikk og vender av sin spiller med et skudd som blir av det løse slaget, og i realiteten er ufarlig.
I påfølgende angrep, blir Stabæks Veigar Pall Gunnarson frispilt på 27 meter, som helt upresset setter ballen kontant i nettet bak en noe feilplassert Arni Gautur Arason.
Stabæk fortsatte presset, og kun sekunder senere kunne samme Gunnarson ha satt inn mål nummer to, men ble denne gangen presset, og skuddet gikk utenfor.

Stabæk-kontrolI
De neste minuttene hadde Stabæk full kontroll. 4 minutter etter sin første scoring var Gunnarsson frempå igjen, frispilte seg frekt på vår 16, men satt denne gangen ballen i stanga ved Arasons venstre hjørne. VIF virket både tafatte og uten selvtillit i det Stabæk rullet opp angrep etter angrep, og fem minutter før omgangen var ferdig var Gunnarson frempå igjen. Han dro frekt av Kjetil Wæhler, og var kun en praktredning fra Arason fra å sette sitt andre mål for dagen.
Noe som trist nok må sies å ha vært fortjent, i noe som kan diskuteres å være den verste omgangen vi har spilt hittil i år.
Første omgang ender med et par klareringer i begge ender, og ebber ut med en fullt fortjent ettmålsledelse til Stabæk.
Alt i alt en elendig førsteomgang, der mye av den fine stigende kurven vi har vært inne i nok en gang føltes som et blaff, som så mange ganger før.

Taktiske bytter
Magne Hoseth og Ardian Gashi kom innpå før annen omgang og begge markerte seg fra første spark på ballen. Med både fart, presisjon og angrepsvilje fremover på banen, aggressivitet og vilje i hver takling, rullet Vålerenga opp angrep etter angrep gjennom en hardtarbeidende midtbane, og med høyt press på Stabæks forsvarsfirer.

Tore Andre Flo viste seg tidlig frem i omgangen, med fine forseringer, god ballkontroll, og innlegg som spissmakker Daniel Fredheim Holm var nære ved å få avsluttet på ved flere anledninger.

Gode prestasjoner
Med enkeltprestasjoner og vilje kom også resten av laget med, og de spilte gang på gang fine varianter av angrepsfotball, både gjennom sentral midtbane og fra kanten, som resulterte i mange sjanser. Vårt første mål for kvelden kom også nettopp ved Tore Andre Flo, som vakkert vendte av Mike Kjølø etter en pasning fra Ardian Gashi, og som kontant satte ballen i mål bak en sjanseløs Jon Knudsen i Stabæk-buret.

Flos første på ni år
For øvrig var dette Flos første mål i Tippeligaen siden 1997, og utlikning til Klanens store begeistring. Flo mente selv han mistet flere kilo etter scoringen, noe spillet hans beviste:
- Jeg er veldig glad, det har begynt å stemme mer og mer. Slik positivitet er bra for meg, sier en lettet Tore Andre Flo.
- Det er bare den andre hele kampen jeg spiller i Norge siden jeg kom tilbake. Har ikke hatt kroppen helt med meg, så nå har jeg veldig lyst til å vise at jeg fremdeles kan, fortsetter Flo.

Overrasket
Ikke lenge etter Flos utlikning fikk vi også noe overraskende en scoring imot oss, etter total dominans på begge ender av banen. Kjetil Wæhler la ned sin motspiller i en duell på 26 meter, som resulterte i et frispark. Stabæk gikk opp i føringen med 2-1, etter en heading i feltet av Bjørnar Holmvik. Men – sekunder senere – var Tore André frampå igjen, og skapte balanse i regnskapet.
Denne gang ved en situasjon hvor ballen blir lagt inn, og hvor Flo satte ballen i et tilnærmet åpent bur etter at Stabæk-keeper Jon Knudsen hadde vært på skovtur i feltet.

Stabæk - Vålerenga 2-2 (0-1)
Tippeligaens 11.runde, Nadderud Stadion

Mål: 1-0 Veigar Pall Gunnarsson (27), 1-1 Tore André Flo (50), 2-1 Bjørnar Holmvik (69), Tore André Flo (71)

Gult kort Vålerenga: Thomas Holm

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason - 13 Jarl André Storbæk, 24 Kjetil Wæhler, 21 Tom Henning Hovi(K), 3 Allan K. Jepsen - 6 Freddy dos Santos (9 Ardian Gashi inn 45), 4 Thomas Holm, 19 Christian Grindheim, 11 Morten Berre (8 Magne Hoseth inn 45) - 23 Tore André Flo, 7 Daniel Fredheim Holm

Tilskuere: 6900

Tidligere kampreferater:

8.runde: Start – Vålerenga 1-2
Kristiansand Stadion, tirsdag 16.mai
9.runde: Ham-Kam – Vålerenga 1-1
Briskeby, mandag 22.mai
10.runde: Vålerenga – Molde 2-0
Ullevaal Stadion, søndag 28.mai


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere