Årungen er en kjent møteplass for menn som har sex med menn

Leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bilfile og transpersoner (LLH) i Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland (innfelt) sier at Årungen er et samlingssted for homofile.

Leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bilfile og transpersoner (LLH) i Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland (innfelt) sier at Årungen er et samlingssted for homofile. Foto: Felicia Øystå (Akershus Amtstidende)

I dette skogholtet ved Årungen, inntil E6, ble en mann funnet død onsdag kveld.

19.09.14 10:11

Både seint og tidlig er området ved nordenden av Årungen trafikkert av menn som har sex med menn, skriver Akershus Amtstidende.

Også i tidsrommet etter at en mann ble funnet død onsdag kveld. Flere av dem er nå vitner for politiet.

Les også: Ingen dødsårsak påvist etter funn av død mann

- Enten folk er heterofile eller homofile kan folk bli utsatt for vold og hets om de ferdes nær slike treffsteder for menn som har sex med menn fordi slike steder også tiltrekker seg folk som ønsker å utøve vold eller hets mot homofile, sier leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bilfile og transpersoner (LLH) i Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland til Akershus Amtstidende.

- Det dreier seg ofte om at fremmede møter fremmede, og det er en veldig sårbar situasjon hvor man ikke kan føle seg helt sikker, fortsetter han.

Sikkeland er kjent med flere treffsteder fra Oslo og sørover til Østfold. LLH-lederen ønsker, uavhengig av onsdagens dødsfall, å arbeide sammen med politi og lokalpolitikere for å skape sikrere møteplasser, også utendørs.

- Vi er opptatt av trygge møteplasser innendørs, og at man tar forholdsregler når man møtes utendørs. Kanskje må vi lage noen egne «fjellvettregler», sier han.

Ukjent dødsårsak
I går ettermiddag fikk politiet en foreløpig obduksjonsrapport, som kunne peke i retning av en naturlig dødsårsak, men det var her ikke mulig å påvise noen konkret dødsårsak, . Follo-politiet sier nå at det kan ta flere uker før de vet årsaken.

Les også: Våknet til dødsbudskap

Dette videokameraet som er montert på E6 i nordenden av Årungen vil politiet sikre seg bilder fra. Foto: Ole Jonny Johansen (Akershus Amtstidende)


- Vi ser på dette som et mistenkelig dødsfall, sier etterforskningsleder Rita Hartveit ved Follo-politiet.

- Kan det være snakk om at vi står overfor et drap?

- Vi snakker foreløpig om et mistenkelig dødsfall. En person ble funnet død i skogen, og vi utelukker ingen ting, sier Hartveit til Akershus Amtstidende.

- Det er kjent at parkeringsplassen og i skogområdet rundt, er en samlingsplass for homofile. Er dette noe dere tar med dere inn i etterforskningen av det mistenkelige dødsfallet?

- Det blir helt feil å trekke inn det i dette dødsfallet vi her snakker om. Ikke minst overfor de pårørende, sier Hartveit.

Vitner avhørt
Flere vitner ble i går avhør, i tillegg til de vitnene som ble avhørt allerede på stedet ved Årungen onsdag kveld da mannen ble funnet død.

Den avdødes identitet ble raskt bekreftet og pårørende er varslet. Han er norsk statsborger.

Krimteknikere jobbet i flere timer ved funnstedet ved Årungen. Foto: Bjørn V. Sandness (Østlandets Blad)


Les flere saker i Akershus Amtstidende


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.