*Nettavisen* Nyheter.

Arvesen klar for Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Guardian melder at Team Sky har åtte av ni navn klare.

Ifølge den engelske avisen Guardian har Team Sky nå åtte av ni navn klare for sommerens vakreste eventyr, Tour de France.

Lagkaptein blir briten Bradley Wiggins, som i 2009 fullførte Tour de France til en sensasjonell fjerdeplass. I fjellene vil han støttes av svenske Thomas Löfkvist og australske Simon Gerrans.

Norske Kurt Asle Arvesen kommer til å styre troppene på flatene, sammen med den spanske ringreven, og klassikereksperten, Juan Antonio Flecha. Med seg til grovjobben får de tour-debutant, og brite, Steven Cummings.

Vår egen yndling, Edvald Boasson Hagen, er ventet å få en fri rolle i rittet, slik at han kan jakte en eller flere etappeseire.

Den siste plassen står mellom kanadiske Michael Barry, franske Sylvain Calzati og «kiwi» Greg Henderson.

Henderson blir lagets spurter dersom han kommer med i den endelig troppen.

Uansett utfallet av uttaket, kommer Team Sky til å stille et meget slagkraftig lag i Tour de France. Av de uttatte og nominerte har hele fire ryttere vunnet etapper fra før. Kurt Asle Arvesen vant en etappe i 2008, det samme gjorde Simon Gerrans. Sylvain Calzati kom alene til mål på en etappe i 2006, mens Juan Antonio Flecha vant en etappe helt tilbake i 2003.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.