RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Hamar Arbeiderblad)

Arvet penger og kjøpte plastku

- Jeg er ikke spesielt interessert i kuer.

(Hamar Arbeiderblad) Trampoliner, blomster og dukkestuer er vanlige syn i Hamars hager. Rosemary Franklin på Disen har plassert noe ganske annet på gressplenen foran huset. Like innenfor gjerdet ruver en 80 kilos glassfiberku i full størrelse.

Se video nederst i saken.

Folk sperrer opp øynene når de kjører forbi huset der kua rager. Enkelte mener det storvokste dyret setter trafikkantene i fare, men eier Rosemary bare fryder seg over det nye familiemedlemmet.

- Kua er bestilt fra Skottland, og den kom i går. Lastebilsjåføren var polsk, og det var første gang han hadde levert ei ku. Han var alene, og måtte bære den inn i hagen på egenhånd, ler kvinnen.

Rosemary kom til Norge fra England i 1986, og forteller at det er kortere mellom glassfiberkuene i Storbritannia.

- Det er mange sånne kuer i England nå, men mest på butikker og utstillinger. Jeg har aldri sett noen ku i en hage før, opplyser norsk-briten, som ikke har rukket å bli godt kjent med storfeet ennå.

Arv ga storfe
Det var arven fra faren som resulterte i den nokså særegne investeringen.

- Jeg arvet penger fra faren min, og brukte det meste til noe fornuftig. Så tenkte jeg at jeg skulle bruke litt på noe alle syntes var moro også, så jeg kjøpte kua, smiler hun.

Grunnen til at det ufornuftige valget falt på en svær ku, er ganske enkel.

- Jeg er ikke spesielt interessert i kuer, men jeg synes det er veldig morsomt med en ku i hagen.

Litt gæren mormor
Rosemarys barnebarn, Kajsa (11), Mina (8) og Ivan (7), samt Martin (6,5), har både servert kua vann og forsøkt å melke henne. De fire barna svarer ikke samstemt på spørsmål om bestemor er gæren.

- Nei, hevder Mina, Ivan og Martin, mens Kajsa er mer i tvil.

- Litt, sier hun, før hun utdyper.

- Hun lagde en foss bak i hagen, også har hun et pinnsvin, et lam og en gressklipper som heter Shaun. Så hun er litt gæren, konkluderer den 11 år gamle jenta lystig.

 

Les flere saker fra Hamar Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere