Gå til sidens hovedinnhold

ASAP tiltales for mishandling

ASAP Rocky:

Rapperen ASAP blir tiltalt for mishandling i Sverige.

- Jeg har i dag tatt ut tiltalt for mishandling, sier Daniel Suneson ved påtalemyndigheten i Stockholm i en pressemelding.

Tre personer blir tiltalt og alle blir sittende i varetekt fram til rettssaken. Suneson sier at påtalemyndigheten mener det har blitt gjort en lovbrudd, til tross for påstander om nødverge og provokasjon.

Les også

Ernas svar til «Kamelen» får nettet til å koke

- Før jeg tok avgjørelsen har jeg blant annet gransket filmer som er i etterforskningen. Det er verdt å notere at jeg har hatt et større materiale å vurdere utifra, enn det som har vært tilgjengelig på internett, sier Suneson.

Også vitneforklaringer underbygger tiltalen for mishandling, sier han.

Rapperen var først siktet for grov mishandling, men er nå blitt tiltalt for mishandling. Tidligere har det vært to fornærmede i saken. Nå er det bare en, heter det videre i pressemeldingen.

Stockholm tingrett vil nå beramme tid for rettsaken, og påtalemyndighetene har satt av tre dager til forhandlinger.

Les også

Svensk politi henlegger anmeldelse fra livvakten til ASAP Rocky

Store overskrifter

Arrestasjonen av den amerikanske rapperen, vis egentlig navn er Rakim Mayers, har skapt massive overskrifter internasjonalt.

Flere verdenskjente stjerner som blant andre Kim Kardashian og Justin Bieber har engasjert seg i hendelsen og krever at rapperen skal løslates. Også den amerikanske presidenten Donald Trump grep inn forrige uke, og sa at han ville ringe den svenske statsministeren Stefan Löfven om saken.

ASAP Rocky har hele veien hevdet sin uskyld, og har blant annet publisert et videoklipp som viser opptakten til slagsmålet. Fansen krever rapperen løslatt og startet blant annet en kampanje for å få deres store idol tilbake til USA.

- Vi er her for deg, bror, skriver popstjernen Justin Bieber på Instagram og oppfordrer flere til å skrive under underskriftskampanjen som fansen opprettet denne uken.

Også andre kjendiser som Shawn Mendes har kastet seg på.

- Umenneskelige forhold

Tidligere denne måneden gikk manageren ut med hard kritikk mot svensk politi. I et intervju med den svenske avisen Expressen mener Ehmann at svensk politi har krenket rapperens menneskelige rettigheter.

Han mener blant annet at ASAP Rocky ikke har fått tilgang på rent vann, at den amerikanske ambasaden er blitt nektet tilgang til rapperen, og at han lever under umenneskelige forhold i varetekt i Sverige.

Ehmann har også uttrykt stor misnøye over saksbehandlingen, og mener at rapperstjernen har tapt flere millioner på arrestasjonen etter at han har måttet avlyse flere konserter.

Les også

Kim Kardashian takker Trump for bistand i ASAP Rocky-saken

- Sover på en yogamatte

Også i internasjonale aviser, som blant annet TMZ, blir det hevdet at det finnes informasjon om at rapperen blir tvunget til å drikke møkkete vann og blir servert uspiselig mat.

- Rapperen sover på en yogamatte. I fengselscellen ved siden av ham sitter en person med store mentale problemer. Han slår hodet sitt i betongveggen og kaster avføring overalt, skriver nettsiden blant annet.

Svensk politi og Kronoberg fengsel, der ASAP Rocky sitter, har imidlertid avvist anklagene.

Saken fortsetter under klippet:

- Fengselscellene er nettopp renovert. De siste årene har vi gjort en stor rekonstruksjon der vi har renovert alle rom. Så fengselscellen er i relativt god stand, uttalte Fredrik Wallin, fengselssjefen for Kronobergfengselet, til Expressen tidligere denne måneden.

- Hvis noen søler mat, får mageproblemer, eller skader seg selv til blods, rengjør vi med en gang gjennom en rengjøringsselskap som vi har en avtale med. Dette gjelder både for våre klienter og for at vårt personale skal ha et bra arbeidsmiljø, sa han.

Les også

ASAP Rocky arrestert rett før Norgesbesøk: La ut video av grov mishandling

Kommentarer til denne saken