RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aschehoug-direktør underslo 4,4 millioner

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Aschehoug leverte onsdag inn den varslede politianmeldelsen av sin tidligere konserndirektør. Forlaget mener han har underslått 4,4 millioner kroner.

Den tidligere finansdirektøren har erkjent å ha underslått penger fra forlaget og har tilbudt å gjøre opp for seg økonomisk fullt ut.

Mislighetene går tilbake til 2010 og beløper seg til om lag 4,4 millioner kroner. I tillegg kommer 1 million kroner som han skal ha forsøkt å overføre til en konto han disponerte, opplyser forlaget i en pressemelding.

- Det var i forbindelse med den siste transaksjonen at forholdet ble oppdaget 20. desember i fjor, uttaler forlegger Mads Nygaard.

Mislighetene skal være utført ved konstruert dokumentasjon i form av fiktive avtaler og forfalskede signaturer, samt misbruk av direktørens fullmakt i selskapet.

- Vi vil gå grundig gjennom alle sider ved vår internkontroll og rutiner, og vil bruke ekstern bistand i dette arbeidet. Denne saken har vist at konsernet må skjerpe sin internkontroll og forbedre sine rutiner for å sikre at tilsvarende ikke skjer igjen, og at eventuelle forsøk på misligheter oppdages raskere, sier Nygaard.

Anmeldelsen gjelder de forholdene finansdirektøren har vedkjent seg.

- Politiets arbeid vil vise om det er ytterligere forhold som foreløpig ikke er avdekket, opplyser Mads Nygaard. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere