RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åsgard B for blir stengt

Sist oppdatert:
Problemene med fakkeltårnet på Åsgard B er større en antatt, og produksjonen på riggen blir nå stengt frem til midten av februar
Det var 19. jannuar at produksjonen på plattformen ble stengt på grunn av en skade på fakkelsystemet. Det er rørene på toppen av fakkeltårnet som er skadet.

I følge produksjonsdirektør for Åsgard-feltet, Ola Krumsvik, er skaden ikke omfattende, men skadestedet er 110 meter over plattformens hoveddekk og vanskelig tilgjengelig. Dette medfører behov for omfattende forberedelser til reparasjonsarbeidet, melder Statoil som er operatør på feltet.

- Utstyret som trengs til reparasjonene fraktes ut til plattformen i disse dager. Går arbeidet som planlagt, kan vi være tilbake i produksjon i midten av februar, sier Krumsvik.

Normal produksjon fra Åsgard B er om lag 36 millioner kubikkmeter eksportgass og 125.000 fat kondensat og olje i døgnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere