RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åsgard-problem rammer produksjon

Sist oppdatert:
I forbindelse med at produksjonen på Statoil opererte Åsgard B ble stanset i går, har gass- og kondensatproduksjon også stanset på tre tilknyttede felt på ubestemt tid. Les mer her
Produksjonen på den Statoil-opererte Åsgard B-plattformen i Norskehavet ble stengt søndag etter at det var tilløp til brann i et eksosanlegg. Mannskapet fikk kontroll over situasjonen i løpet av kort tid.

Nedstengingen medfører at kondensat- og gasseksport fra de Statoil-opererte feltene Åsgard B og Mikkel stanser. Produksjon på Åsgard B tilsvarer om lag 45.000 fat kondensat og rundt 27,5 millioner kubikkmeter gass per dag. Produksjon på Mikkel tilsvarer om lag 11.000 fat kondensat og 4,5 millioner kubikkmeter gass per dag.

Produksjonen er også stanset på det Statoil-opererte Kristin-feltet. Kristin produserer 11 millioner kubikkmeter gass og rundt 62.000 fat kondensat per dag.

Under ordinær drift blandes Åsgard-gassen med gass fra andre felt i området før den sendes til behandlingsanlegget på Kårstø i Rogaland gjennom rørledningen Åsgard Transport, melder Statoil.

Gass fra det Statoil-opererte Heidrun-feltet, som vanligvis eksporteres til Kårstø via Åsgard Transport, vil reinjiseres på Heidrun i perioden Åsgard B er stengt. Dette utgjør rundt 1,5 millioner kubikkmeter i døgnet.

- Det er usikkert når produksjonen på Åsgard B kan starte igjen, men foreløpig har nedstengingen ingen betydning for leveranser av gass til Statoils kunder, melder Statoil.

Branntilløpet oppstod i eksosanlegget i turbinen for en av eksportkanalene. Statoil undersøker årsaken til hendelsen, og en granskingsgruppe er opprettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere