Asgeir fikk over ett tonn på kroken

Foto: Geir Sivertzen

Skal ha fått fisk på 1099,2 kilo.

(RA):Fisket startet 15.30 fredag ettermiddag.

Håkjerringen ble – etter halvannen times kamp – dratt opp fra 700 meters dyp 02.30 natt til lørdag i Nedstandsfjorden utenfor Boknafjorden av sportsfisker Asgeir Alvestad.

– Trenden nå er at en ikke ønsker å ta livet av en så stor, flott og gammel fisk, bare for å kunne finveie den i land, sier Geir Sivertzen, fiskekamerat av Alvestad på fiskelaget Team Mustad Norway.

Derfor ble både lengde og omkrets nøye målt, slik at det er mulig å regne ut en ganske nøyaktig vekt.

Monsterfisken ble målt 4,79 meter lang og 2,66 meter rundt buken. Det har gjør at fiskerne har konkludert med en vekt på fantastiske 1099,2 kilo.

Medregnet alle kategorier og arter fisk som er fanget i verden, er dette – i tillegg til å være verdensrekord for håkjerring – verdens nest største sportsfiskede fisk, hevder Sivertzen. Kun en hvithai på 1,2 tonn har vært større.

Fisken blir nå rapportert inn til IGFA (International Game Fish Association) for å bli offisielt godkjent som verdensrekord.

Ifølge Wikipedia er den største håkjerringa i Norge på 880 kilo. Den var 4,10 meter lang, og ble tatt med stang i Boknafjorden 30. juni 2010. I 2009 fikk Runar Kvam en håkjerring på 643 kilo og 3,65 meter i Trondheimsfjorden.

RA har ikke lykkes med å komme i kontakt med Asgeir Alvestad ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag