RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ashton: - Ukraina trenger varig løsning

Brussel (NTB-DPA-Reuters): Ukraina trenger en varig politisk løsning på landets politiske krise, understreker EUs utenrikssjef Catherine Ashton.

- Løsningen må omfatte grunnlovsreform, dannelsen av en ny, inkluderende regjering og forhold som legger til rette for demokratiske valg, sier hun i en uttalelse.

Ashton understreker også Ukrainas behov for politisk dialog hvor alle parter deltar. I tillegg gjør utenrikssjefen det klart at hun gleder seg over løslatelsen av landets tidligere statsminister Julia Timosjenko.

- Vi har hele veien tatt til orde for mindre vold, endringer i grunnloven, en koalisjonsregjering og nyvalg. Utviklingen i dag kan bringe oss nærmere dette målet, het det i en uttalelse fra Det hvite hus lørdag.

Tidligere samme dag vedtok den ukrainske nasjonalforsamlingen å avsette Janukovitsj, som ble valgt til president i 2010. Presidenten forlot hovedstaden Kiev etter at en rekke folkevalgte meldte seg ut av partiet hans og væpnede demonstranter truet med å storme presidentkontoret. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere