RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ashton ber EU reagere overfor Egypt

Sist oppdatert:
Paris (NTB-AFP): EUs utenrikssjef Catherine Ashton ber Unionens medlemsland om å bli enige om «passende tiltak» som et svar på den stadig økende volden i Egypt.

- Antallet drepte og sårede er sjokkerende. Jeg har bedt representanter for medlemslandene om å diskutere og samordne passende tiltak som EU kan sette i verk som et svar på situasjonen i Egypt, sier Ashton i en uttalelse.

Stats- og regjeringssjefer fra alle de 28 medlemslandene samles førstkommende mandag til toppmøte for å diskutere krisen.

Allerede fredag møttes den franske presidenten François Hollande og Tysklands statsminister Angela Merkel i Paris for å diskutere Egypt-krisen. I en felles uttalelse åpnet de to tilsynelatende for å revurdere EUs samarbeid med Egypts makthavere.

Hollande er svært bekymret for situasjonen, og advarte torsdag mot en mulig borgerkrig i Egypt. Han diskuterte dagen etter også krisen med britenes statsminister David Cameron. De to krever et det gis et «kraftfullt europeisk budskap» til Egypt.

Omkring 70 mennesker skal ha blitt drept i voldsom uro fredag, i tillegg til at nesten 600 egyptere måtte bøte med livet onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere