*Nettavisen* Nyheter.

Ashton reiser til Ukraina tirsdag

Brussel (NTB-AFP): EUs utenrikssjef Catherine Ashton reiser tilbake til Kiev for nye samtaler tirsdag. USAs utenriksdepartement bekrefter også at det er i innledende samtaler med EU om en hjelpepakke for Ukraina.

Ashton skisserte tanken om en ny økonomisk pakke til Ukraina i et intervju med Wall Street Journal mandag. Pakken skal virke som en «gulrot» for president Viktor Janukovitsj. Tanken er å gi presidenten en alternativ rute som kan stagge volden i gatene og hindre økonomisk og politisk fjernstyring fra Russland.

Ashton skal møte både opposisjonen og representanter for regjeringen tirsdag, og skal fortsette møtene onsdag, opplyser Ashtons talskvinne, uten å gå i detaljer.

Amerikanske myndigheter bekreftet mandag at de drøfter en hjelpepakke med EU.

- La meg gjøre det klart at dette er i en veldig tidlig fase. Vi har konsultasjoner med EU og andre partnere om støtten Ukraina kan trenge etter at en at en ny, teknisk regjering er dannet og landet kommer tilbake i orden økonomisk gjennom IMF-støtte, sier utenriksdepartementets talskvinne Jen Psaki.

- Vi vil styre våre beslutninger etter hendelsene i Ukraina og konsultasjoner med den nye regjeringen etter at den er på plass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.