RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asia falt fra toppen

Sist oppdatert:
De asiatiske aksjemarkedene fulgte USA ned.
Av:Gulbrand Øverbye

Markedene i Asia falt etter at tall fra USA viste at troen på boligbyggingsindustrien var på det laveste nivået på 16 år, samtidig som oljeprisene var nær det høyeste punktet på ni måneder.

Nissan Motor ledet an med et fall blant de eksportavhengige selskapene. Bekymring for nedkjøling i verdens største økonomi preger igjen investorene. Den høye oljeprisen slår ut på profitten til enkelte av selskapene, mens oljeselskaper som Woodside Petroleum la på seg.

- Mens vi ser at amerikansk vekst ikke er så svak som vi hadde fryktet, har problemene i boligmarkedet alltid vært en risiko, uttalte Teo Chon Kiat, som forvalter 8 milliarder dollar hos DBS Asset Management i Singapore til Bloomberg News. '

- Økende råoljepriser vil også ha betydning for stemningen blant investorene, selv om vi ikke ser effektene på inflasjonen ennå, fortsatte Kiat.

Fallet var likevel relativt udramatisk, og ble bremset av at meglerhus som Merrill Lynch kom med kjøpsanbefalinger på Daiichi Sankyo, Japans nest største legemiddelselskap.

Morgan Stanleys Asia-indeks falt 0,1 prosent til 153,21 poeng, etter en tredagers rally på 2,6 prosent som sendte indeksen til rekordhøyder i mandag.

Alt var likevel ikke helt bekmørkt. I Japan klatret den kjente Nikkei 225 rundt 0,1 prosent til 18.163,61 poeng, mens den bredere Topix-indeksen falt 0,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere