RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asia følger Wall Street oppover

Tokyo (NTB-DPA-AFP): Kursene stiger på børsene i Asia, etter at Dow Jones-indeksen i USA har satt ny rekord. Blant de store vinnerne er elektronikkjempen Sharp, som kan notere seg for en kursoppgang på hele 17 prosent.

Oppgangen onsdag kom etter meldinger om at sørkoreanske Samsung kjøper seg inn i Sharp med nesten 10,4 milliarder yen eller 635 millioner kroner. Meldingene bidro til optimismen som ble skapt da Dow Jones dagen før steg til sitt høyeste nivå noensinne.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo steg onsdag med 2,13 prosent til 11.932,27, den sterkeste avslutningen siden september 2008. I Hongkong steg hovedindeksen Hang Seng med 1,0 prosent, mens Shanghai-børsen i Kina økte med 0,62 prosent.

- Kvantitative lettelser i Japan, USA og Europa skaper overskudd av likviditet i markedene, sa den japanske analytikeren Mitsushige Akino. Kvantitativ lettelse er pengepolitiske tiltak for å stimulere en økonomi der rentenivået ligger svært lavt.

Oljeprisen fortsatte å stige onsdag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 111.91 dollar, en oppgang på 30 cent fra dagen før, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet økte med 21 cent til 91,03 dollar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere