RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asia-nedgang etter Obama-tale

Foto: Eugene Hoshiko (AP)
Sist oppdatert:
Asiatiske aksjer falt markant, etter at president Barack Obama fastslo at det er full økonomisk krise i USA natt til tirsdag.

Etter en pen start på dagen, falt aksjene over hele linja fram mot avslutningen. Uten at fallet var særlig katastrofalt. Nikkei-indeksen i Tokyo endte med et fall på noen små tideler, mens Hang Seng i Hong Kong endte så vidt i pluss.

Av enkeltaksjer så falt BHP Billiton Ltd – som er verdens største gruveselskap . med 0,8 prosent på Sydney-børsen. Samsung Electronics Co. – som er verdens største produsent av minnebrikker – falt med 1,7 prosent på Seoul-børsen.

Derimot steg utility-aksjene noe, på forventning om lavere oljepriser. Nissan Motor Co. Steg med 6,9 prosent, etter at de annonserte at de vil kutte 20.000 arbeidsplasser.

- Det kommer til å koste mange penger, og mye tid før den amerikanske økonomien henter seg fra denne depresjonslignende tilstanden, sier Ben Pedley i et Hong Kong-basert investeringsselskap.

- Det hjelper naturligvis når selskapene kutter kostnader, men det kommer ikke til å gjøre noe for å øke etterspørselen på deres produkter, sier han videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere