Gå til sidens hovedinnhold

Asia-nedgang etter Obama-tale

Asiatiske aksjer falt markant, etter at president Barack Obama fastslo at det er full økonomisk krise i USA natt til tirsdag.

Etter en pen start på dagen, falt aksjene over hele linja fram mot avslutningen. Uten at fallet var særlig katastrofalt. Nikkei-indeksen i Tokyo endte med et fall på noen små tideler, mens Hang Seng i Hong Kong endte så vidt i pluss.

Av enkeltaksjer så falt BHP Billiton Ltd – som er verdens største gruveselskap . med 0,8 prosent på Sydney-børsen. Samsung Electronics Co. – som er verdens største produsent av minnebrikker – falt med 1,7 prosent på Seoul-børsen.

Derimot steg utility-aksjene noe, på forventning om lavere oljepriser. Nissan Motor Co. Steg med 6,9 prosent, etter at de annonserte at de vil kutte 20.000 arbeidsplasser.

- Det kommer til å koste mange penger, og mye tid før den amerikanske økonomien henter seg fra denne depresjonslignende tilstanden, sier Ben Pedley i et Hong Kong-basert investeringsselskap.

- Det hjelper naturligvis når selskapene kutter kostnader, men det kommer ikke til å gjøre noe for å øke etterspørselen på deres produkter, sier han videre.

Kommentarer til denne saken