Asker-jenter avhøres formelt onsdag

Sandvika (NTB): De to små jentene som fredag skal ha blitt utsatt for grove seksuelle overgrep av en ukjent gjerningsmann, skal onsdag avhøres for første gang. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Jentene, som er under skolepliktig alder, har tidligere bare vært i samtaler med politiet etter overgrepene som skal ha skjedd fredag ettermiddag. Bistandsadvokat Terje Korneliussen skal møte jentene for første gang i forbindelse med onsdagens dommeravhør, skriver VG.

Overgrepene skal ha skjedd i et skogholt like ved et leilighetskompleks på Borgen i Asker mellom klokken 17 og 18 fredag 2. august. Det er ikke kjent hva slags overgrep det er snakk om, men kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Karstensen Bjørlo, understreker at overgrepene skal være av grov seksuell karakter.

Politiet har mottatt mange tips i saken, men har til nå ikke mottatt tips som peker på en konkret gjerningsmann. De har også vært på rundspørring i nabolaget for der overgrepet skjedde.

Beboerne i området er skremt etter at overgrepene i nærområdet deres ble kjent mandag. Flere foreldre er usikre på om de vil la barna gå alene utendørs etter hendelsen, melder Budstikka.

- Jeg vet at det like gjerne kunne ha skjedd datteren min. Jeg er livredd for hva som kan skje. Ungene får ikke være alene ute etter det som har skjedd, sier Mona Lisa Mikkelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.