RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Askøyværingen frikjent i PFU

Sist oppdatert:
Avisen Askøyværingen ble plutselig midtpunkt for en bitter eiendomsstrid som materialiserte seg i sinte leserbrev og to innklaginger til PFU. I september ble de dømt, nå ble de frikjent.

Avisen trykket et sint leserbrev fra en kjent lokalpolitiker i mai i år. Brevet ble sendt inn på bakgrunn av flere artikler Bergens Tidende hadde skrevet om et eiendomssalg, der en verge hadde solgt en umyndiggjort kvinnes tomt på billigsalg til sin egen sønn. Lokalpolitikeren gikk langt i sine påstander om urent spill da tomten ble solgt. De involverte ble også identifisert med fornavn.

Beklagelse førte ikke fram

En uke senere kom nok et rasende leserbrev på trykk, denne gangen fra Askøys kommuneadvokat. I brevet gikk han kraftig ut mot lokalpolitikeren og hans påstander i leserbrevet. Samtidig varslet han at Askøyværingen ville innklages til Pressens Faglige Utvalg (PFU), pressens eget klageorgan, for å ha trykket leserbrevet. Askøyværingen trykket en beklagelse til overformynderiet i avisen, men saken gikk likevel videre til PFU.

Hadde også klaget

I september ble Askøyværingen dømt i PFU. Men en annen klage i akkurat den samme saken ventet. For lokalpolitikeren klaget også Askøyværingen inn for PFU, for å ha trykket leserbrevet til advokaten. I sin klage skrev han at han var av flere blitt oppfordret til å klage fordi "de mener det i form og uttrykk er minst tilsvarende mitt innlegg og ikke burde vært inntatt av Askøyværingen. I skjerpende retning påpekes det at redaktøren beklager å ha trykket mitt innlegg. Beklagelsen er trykket tett opp til innlegget fra advokaten.”

Ble ikke hørt

Men lokalpolitikeren fikk ikke medhold i PFU, da saken ble behandlet 20. desember. Utvalget mente lokalpolitikeren måtte være forberedt på at hans leserinnlegg ville møte motstand da han sendte det inn, og frikjente dermed avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere