Åsne fikk pris av kronprinsessen

FIKK PRIS: Åsne Seierstad fikk motepris av kronprinsesse Mary under moteuken i København.

FIKK PRIS: Åsne Seierstad fikk motepris av kronprinsesse Mary under moteuken i København. Foto: (Getty Images/Scanpix)

Kronprinsse Mary tildelte motepris og penger til forfatter Åsne Seierstad.

(SIDE2): Under moteuka i København fikk forfatteren og journalisten Åsne Seierstad (38) prisen «Walk in Style» og den ble overrakte av ingen ringere enn den danske kronprinsessen. Det er skomerket Ecco som står bak prisen Seierstad fikk tildelt i det danske rådhuset tirsdag denne uken.

Prisen går årlig til en skandinavisk kvinne skomerket mener har utmerket seg med sin personlige stil, men som også gjerne har engasjert seg i humanitært arbeid og vist karakterstyrke i jobben sin.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Humanitær pris
Seierstad fikk i tillegg til moteprisen fikk hun også 250.000 danske kroner som hun kan donere til et humanitært prosjekt etter eget ønske. Forfatteren skal ha valgt å gi pengene til en jenteskole i Afghanistan, skriver magasinet Woman.

Veldig glad
Til magasinet sier Seierstad at hun synes det var helt fantastisk å ringe til rektoren ved jenteskolen og fortelle om pengene de skulle få.

38-åringen har allerede bidratt med nærmere to millioner kroner for å finansiere en jenteskole i Afghanistan. I tillegg har hun støttet utdanning til jordmødre i det krigsherjede landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag