*Nettavisen* Nyheter.

Assad lover amnesti til sine motstandere

Damaskus (NTB-AFP): Syrias president Bashar al-Assad sier at folk som har brutt loven under demonstrasjonene mot regimet, ikke kommer til å få noen straff.

15.01.12 16:40

- President Assad har utstedt et dekret om allment amnesti for forbrytelser begått i forbindelse med de hendelsene som har funnet sted fra 15. mars 2011 til 15. januar 2012, skriver det statlige nyhetsbyrået Sana uten å utdype amnestiet nærmere.

Det er ikke første gang Assad gir løfter om amnesti. I mai i fjor lovet presidenten amnesti til alle politiske fanger, og senere sa han at forbrytelser gjort før 20. juni ikke ville bli straffet.

Det har vært omfattende demonstrasjoner mot Assad-regimet siden mars i fjor. Myndighetene har svart med å sende sikkerhetsstyrker etter demonstranter og aktivister for å knuse opprøret, noe som bare har ført til at protestene har tiltatt i styrke.

FN har flere ganger bedt det syriske regimet om å stanse drapene på sivile. Søndag kom FNs generalsekretær Ban Ki-moon med en ny oppfordring til Assad.

- I dag sier jeg igjen til Syrias president Assad: stopp voldsbruken. Stans drapene på ditt folk. Undertrykkelsens vei er en blindvei, sa FN-sjefen på en konferanse i Libanon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag