*Nettavisen* Nyheter.

Assad lover russerne å ikke bruke kjemiske våpen

Moskva (NTB-AFP): Utenriksministeren i Russland, Sergej Lavrov, er overbevist om at Syrias president, Bashar al-Assad, snakker sant når han sier at ikke vil bruke kjemiske våpen i borgerkrigen. Opprørerne hevder derimot at det allerede er tatt i bruk giftig gass.

Lavrov sier i et intervju med den engelskspråklige russiske TV-kanalen RT at Assad flere ganger har lovet at han ikke planlegger å gjennomføre angrep med kjemiske våpen.

- Jeg tror ikke Syria vil bruke kjemiske våpen - det vil være politisk selvmord dersom regjeringen gjør det, sier han.

Opposisjonelle i Syria hevder derimot at regimestyrkene allerede har brukt giftig gass i kamp mot opprørere i byen Homs, som ligger sentralt i landet og er kjent som arnestedet til opprøret mot Assads regime.

I en video som er lagt ut på et nettsted knyttet til den syriske opposisjonen, kjemper en pasient med store pusteproblemer. Også TV-stasjonen Al Jazeera har lagt ut videoen, der legene slår fast at mannen har pustet inn giftig gass.

Aktivistene melder om at én person har dødd som følge av å ha pustet inn gassen, mens 30 andre er såret. Regimemotstanderne hevder at gassen er svakere enn den dødelige nervegassen sarin, men at dem som blir rammet, vil få pustevansker og risikerer døden uten behandling. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.