*Nettavisen* Nyheter.

Assange anker utleveringskjennelse

London (NTB-Reuters): WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange har anket kjennelsen i britisk høyesterett om at han skal utleveres til Sverige i forbindelse med anklager om seksuelle overgrep.

For to uker siden avviste høyesterett med fem mot to stemmer Assanges anke. Dommerne er ikke enige med Assange i at den internasjonale arrestordren mot ham er ugyldig.

Nå hevder advokatene til Assange at enkelte av juristene kom fram til kjennelsen basert på juridiske overveielser som ikke ble fremmet i retten. Dermed ble forsvarerne fratatt muligheten til å argumentere imot.

Assange fikk to uker på seg til å anke avgjørelsen, og tirsdag kunne en talskvinne fortelle at en anke var levert, men uten at det er klart når saken skal opp til ny behandling.

Australske Assange ble kjent over hele verden da nettstedet WikiLeaks publiserte hemmelige videoopptak og tusenvis av dokumenter som var unntatt offentlighet om krigene i Irak og Afghanistan.

Under et besøk i Sverige ble han anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner, som skal ha arbeidet for WikiLeaks som frivillige. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.