RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Assange intervjuet Hizbollah-sjef på russisk TV

Moskva (NTB-AFP): WikiLeaks-gründer Julian Assange debuterte tirsdag som talkshowvert i Russland da han intervjuet lederen for Hizbollah.

Australske Assange er fortsatt i husarrest i London, men han intervjuet Hassan Nasrallah via videolink. Den internasjonale nyhetskanalen RT i Russland kringkastet talkshowet «The World Tomorrow» med stor ståhei tirsdag.

Den flerspråklige kanalen, som ikke legger skjul på at den har et «russisk perspektiv» på internasjonale forhold, hadde på forhånd bygget opp forventningene ved å love at showets første gjest ville krenke mange.

I Intervjuet kritiserte Nasrallah det han kalte «det amerikanske hegemoniet», og han beskrev Israel som en fiendtlig stat.

I sin innledning omtalte Assange Nasrallah som «en av de mest ekstraordinære skikkelsene i Midtøsten», og varslet at han ville finne ut hvorfor noen anser Hizbollah-lederen som frihetskjemper, mens andre definerer ham som terrorist.

Den sjiamuslimske bevegelsen Hizbollah, som er med i den libanesiske regjeringskoalisjonen, er en nær alliert av regimene i Iran og Syria. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere