*Nettavisen* Nyheter.

Assange mener Wikileakspartiet er kommet for å bli

Sydney (NTB-DPA): Julian Assange fikk mindre enn 1 prosents oppslutning om sitt nye Wikileaksparti under valget i Australia. Han er likevel fornøyd.

- Wikileakspartiet vil helt sikkert fortsette, sier Assange, som insisterer på at 0,62 prosent av stemmene er et ganske godt resultat, omstendighetene tatt i betraktning.

- Det har en leder og en førstekandidat som har sittet fast i en ambassade i et fremmed land i 400 dager, med ni timers tidsforskjell, og som også har en internasjonal bankblokade rettet mot seg, noe som påvirket donasjonene, sier Assange til den australske rikskringkastingen ABC.

Hvis partiet hadde fått nok stemmer til en plass i Senatet, ville plassen blitt fylt av Leslie Cannold, partiets annenkandidat.

Andre har beskrevet Wikileaks' inntreden i politikken som kaotisk ettersom Cannold rett før valget forlot partiet som følge av en krangel med andre medlemmer. Ettersom det var for sent å trekke seg fra valglisten, ville hun inntatt Senatet som uavhengig representant. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag