RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Assange ser tegn til seier i Obamas reformplaner

London (NTB-Reuters): WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange mener USAs varslede planer om å begrense regjeringens overvåkingsprogram er en slags seier for varsleren Edward Snowden.

USAs president Barack Obama kunngjorde før helgen at lovverket som regulerer myndighetenes overvåking av amerikanske borgere, skal endres for å sørge for mer åpenhet.

- USAs president anerkjente Edward Snowdens rolle som varsler ved å kunngjøre planer om å reformere Amerikas globale overvåkingsprogram, sier Assange i en kommentar.

Den tidligere etterretningsanalytikeren Snowden er siktet for spionasje og ettersøkt i USA etter at han avslørte store mengder hemmelig informasjon om etterretningsorganisasjonen NSA.

- Dette var en slags seier for Edward Snowden og hans mange tilhengere. Som Snowden selv har sagt, er hans største bekymring at ingenting skulle skje etter avsløringene. Men reformer er i ferd med å ta form, og derfor står presidenten, og befolkningene i USA og resten av verden, i takknemlighetsgjeld til Snowden, skriver Assange i en kommentar på WikiLeaks nettsider.

Snowden er blitt innvilget midlertidig asyl i Russland, som har nektet å innfri USAs krav om å utlevere 30-åringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere