RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Assange tapte i britisk høyesterett

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters): Julian Assange har tapt det foreløpig siste slaget i en lang kamp mot utlevering til Sverige. Men det kan ennå ta uker eller måneder før saken blir avgjort.

Britisk høyesterett besluttet onsdag at WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange kan utleveres til Sverige, der han er siktet for seksuelle overgrep. Et flertall på fem av sju dommere gikk inn for å opprettholde avgjørelsen om å tillate utleveringen. Han fikk dermed ikke gjennomslag for sin påstand om at den europeiske arrestordren som er utstedt mot ham, og som utleveringen bygger på, er ugyldig.

- Utleveringsbegjæringen mot Assange er fremmet på lovlig vis, og hans anke mot utleveringen er derfor avvist, sa høyesterettsjustitiarius Nicholas Phillips.

Utleveringen vil imidlertid ikke skje med det første. Assanges advokater har fått to uker på seg til å vurdere dommernes beslutning og kan kreve hele saken gjenopptatt, ifølge BBC.

De kan også anke saken videre til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, og Assange kan da be om at utleveringen ikke iverksettes før det er kommet en dom derfra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere