RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NY PRESIDENTORDRE: En eventuell ny ordre vil trolig dreie seg om innreiseforbud for innbyggere fra de sju landene som aldri har vært i USA. Bildet: President Trump på pressekonferanse torsdag kveld 16.02.17.
NY PRESIDENTORDRE: En eventuell ny ordre vil trolig dreie seg om innreiseforbud for innbyggere fra de sju landene som aldri har vært i USA. Bildet: President Trump på pressekonferanse torsdag kveld 16.02.17. (NTB scanpix)

Associated Press: Trump vil foreslå nytt innreiseforbud

Sist oppdatert:
I rettsdokumenter skriver Trumps administrasjon at den tar pause i kampen om innreiseforbudet som er tilsidesatt av domstolene for å komme med et alternativ.

USAs president Donald Trump varslet torsdag at han vil signere en ny presidentordre om innvandring for å «beskytte det amerikanske folk». Det melder Associated Press (AP) ifølge NTB. Den nye ordren vil erstatte den forrige presidentordren, der Trump la ned innreiseforbud for reisende fra sju overveiende muslimske land.

Les: - Flynn kan bli tiltalt etter FBI-intervju

Ingen ytterligere detaljer om den nye ordren er så langt kjent, og Trump sa under pressekonferansen torsdag at den nye ordren kan være klar neste uke.

- Jeg vil ikke gå bort fra å beskytte vårt land. Jeg ble valgt for å forsvare vårt land, sa han.

Les: Trump truer «avskummet som lekker» til media – blir avkledd av TV-profil

Jusseksperter sier en eventuell ny ordre som kun tar for seg innbyggere fra de sju landene som aldri har vært i USA, kommer til å havne i rettssystemet på grunn av religionsdiskriminering. Juss-professor Jessica Levinson i Los Angeles tror Trump kan unngå noen av de største problemene med en ny ordre.

- Men jeg tror fortsatt det vil havne i retten.

Trumps midlertidige innreiseforbud som han vedtok i slutten av sin første uke som president, omfattet reisende fra de sju overveiende muslimske landene Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria, i tillegg til at det ble innført full stans for USAs flyktningprogram. Det betød blant annet at ingen syriske flyktninger skulle få slippe inn i landet selv om de allerede hadde fått visum.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere