RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Astma

Sist oppdatert:
Dr. Lindbergs kostråd er ikke ensbetydende med slanking og vektreduksjon. Med omlagt kosthold kan også andre sykdommer og plager reduseres eller forsvinne helt.

Dette er en sykdom som gjør at pusten blir tung, hvesende og pipende i perioder. Disse symptomene skyldes en betennelse i bronkiene som gjør at de trekker seg sammen og avgir slim. Det har inntil nylig vært ganske ukjent at en endring i kostholdet kan redusere medisinbruken, men faktisk er det vist at bare ved å gi tilskudd av riktige omega-3 og omega-6 fettsyrer kan astmasymptomene minskes, og derved kan medisinbruken reduseres.

Dessuten kan mat som gir rask stigning av blodsukkeret (høy-GI mat) forverre astma. Det skjer ved at rask blodsukkerstigning utløser insulinproduksjonen, og insulin virker proinflammatorisk (= øker betennelser). På dette området finnes det altså gode teoretiske forklaringer for hvorfor en kostomlegging virker, og vi ser på dr. Lindbergs klinikk at dette stemmer i praksis også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere