RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Astronaut nær ved å drukne i verdensrommet

Roma (NTB-AFP): Den italienske astronauten Luca Parmitano forteller at han holdt på å drukne da hjelmen hans begynte å lekke under en spasertur i verdensrommet forrige uke.

Astronauten har nå blogget om hendelsen fra den internasjonale romstasjonen ISS. Parmitano forteller at han kjente dråper i nakken like etter at han startet spaserturen fra romstasjonen fredag.

- Jeg følte at temperaturen på væsken var for kald til å være svette og jeg hadde en bestemt følelse av at det økte i volum, skriver han.

Han skriver videre at han ble blendet og holdt på å kveles i det han strevde med å finne tilbake til luftslusen samtidig som vannivået steg i hjelmen.

- Jeg vet ikke om jeg vil ha vann eller luft i lungene neste gang jeg trekker pusten. Jeg innser at jeg ikke lenger vet hvor luftslusen er, skriver han om de dramatiske minuttene.

Han forteller at han vurderte å åpne sikkerhetsventilen i drakten, men dette er aller siste utvei for astronauten. Han fant imidlertid luftslusen, og inne på romstasjonen igjen fikk han hjelp av kolleger til å ta av seg hjelmen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere