RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asylbarn med avslag skal lettere få opphold

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Loven endres ikke, men regjeringen ber Utlendingsnemnda (UNE) ta mer hensyn til barnas beste i saker som gjelder asylbarn med avslag på søknad om opphold.

Stortingsmeldingen «Barn på flukt», som legges fram før sommerferien, inneholder ingen forslag til endring av lovverket, men en presisering av hva som menes med at hensynet til barnas beste skal tillegges vekt.

- Til nå har antall år barna har bodd i Norge etter et avslag på søknad blitt nullet ut, begrunnet med at foreldrene har brutt loven. Vi er glade for at det nå kommer en presisering om hva lovgiver mente med at barns beste skal tillegges vekt, slik at antall år i Norge skal vurderes likt både før og etter et avslag på søknad om asyl, sier generalsekretær Ann-Magrit Austenå i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) til NTB.

- Det er positivt at man gir beskjed om å snu en praksis som har vært alt for streng til nå, men skuffende at det ikke kommer noen klargjøring av at et bestemt antall år automatisk skal gi asylbarna opphold. Og det er fortsatt like trist for alle asylbarn med sterk tilknytning til sitt lokalsamfunn som er blitt sendt hjem, sier Austenå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere