RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asylsøker tiltalt for eldreran

KUN TIL BRUK I SAKER FRA NORDLYS OM ELDRERANET
KUN TIL BRUK I SAKER FRA NORDLYS OM ELDRERANET Foto: Stein Wilhelmsen (Nordlys)
Sist oppdatert:
En 25 år gammel asylsøker er tiltalt for grovt ran av ei eldre dame på Finnsnes.

77 år gamle Laila Paulsen ble i slutten av november overfalt og utsatt for grov vold like utenfor inngangen til leiligheten sin i sentrum på Finnsnes. Raneren slo henne i ansiktet slik at hun ble påført flere brudd i kjeve, kinnbein og nese, og han stjal håndvesken hennes som blant annet inneholdt 2500 kroner i kontanter, skriver Nordlys.

LES OGSÅ: Kvinne i 70-årene ranet

Nå er en 25 år gammel asylsøker fra mottakssenteret på Heimly på Finnsnes tiltalt for ranet. Han har sittet i varetekt helt siden han ble pågrepet og siktet i saken ei ukes tid etter ranet.

Statsadvokat Torstein Hevnskjel sier denne typen kriminalitet mot eldre er en sjeldenhet i Troms og Finnmark. At det ble brukt grov vold mot en forsvarsløs person gjør saken særlig alvorlig, og vil være skjerpende for straffeutmålingen.

- Det er et vesentlig moment at det er et gammelt og forsvarsløst menneske det gikk ut over, sier han til Nordlys.

LES OGSÅ: Pågrepet for eldreran

- Tør ikke gå ut alene

Ransofferet Laila Paulsen er fortsatt sterkt preget av overfallet for to og en halv måned siden.

- Det går ikke så bra. Jeg tør ikke gå ut alene, og har støttekontakt med meg en dag i uka. Jeg har ikke så stor omgangskrets, så jeg sitter mye alene. Bruddene i ansiktet er heller ikke bra. Jeg går på smertestillende, forteller hun til Nordlys.

Rettssaken starter 4. mars i Senja tingrett, og det er satt av tre dager til forhandlingene. Dette er heller ingen hendelse som Paulsen gleder seg til.

- Jeg gruer meg til å møte ham i retten. Ranet var en fæl opplevelse, sier hun.

Bistandsadvokat Finn Kåre Brox sier han vil fremme krav om erstatning på 37.000 kroner for de økonomiske tap Laila Paulsen er påført, samt kreve oppreisning på inntil 100.000 kroner for tort og svie.

Tiltalte hevder sin uskyld

Den tiltalte asylsøkeren hevder på sin side at politiet har tatt feil mann.

- Han avviser enhver befatning med saken. Han er ganske fortvilet, og skjønner ikke hvorfor han er blitt utpekt som gjerningsmann. Han synes det er urettferdig å få dette på seg, sier forsvarsadvokat Bjørn Morten Litveit Hansen.

Denne saken er levert av Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere