RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asylsøkere får 10.000 kroner ekstra for å returnere frivillig


Ordningen innebærer at asylsøkerne som får ekstra pengestøtte vil motta 10.000 kroner i tillegg til den ordinære reisestøtten på 20.000 kroner. AVbildet: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).
Ordningen innebærer at asylsøkerne som får ekstra pengestøtte vil motta 10.000 kroner i tillegg til den ordinære reisestøtten på 20.000 kroner. AVbildet: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
UDI øker pengestøtten med 10.000 kroner til de 500 første asylsøkerne som søker om frivillig assistert retur fra mandag og seks uker framover.

– Vi skal stimulere flere til å reise tilbake frivillig gjennom å betale dem litt mer penger, som de får med seg når de reiser ut. Det vil spare oss for mye penger, for det er kostbart å ha folk i mottak, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til NRK.

Ordningen innebærer at asylsøkerne som får ekstra pengestøtte vil motta 10.000 kroner i tillegg til den ordinære reisestøtten på 20.000 kroner.

Les også: Slik skal Frp legge «felle» for Ap før valget i 2017

For å motta ekstrasummen kan ikke søkeren ha oversittet utreisefristen. Det stilles også krav om at søkeren ankom Norge før 1. april i år og at han eller hun har søkt seg til Norge som førsteland.

Les også: Frp: - Vi vil ta vare på folks sikkerhet

Utlendingsdirektoratet (UDI) opplyser at målet er å stimulere til raskere frivillig retur for personer som ikke har krav på beskyttelse i Norge. Ordningen skal markedsføres via skjermer og plakater i 31 kommuner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere