*Nettavisen* Nyheter.

Asylsøkere bak sextrakassering i Helsinki

STERKE REAKSJONER: Kvinner demonstrerte mot sexovergrep og rasisme utenfor togstasjonen i Køln 5. januar. De mange overgrepene har skapt sterke reaksjoner i hele Tyskland. Foto: Wolfgang Rattay ((Reuters)

Det finske politiet melder om en lignende hendelse i Helsinki, som den i Köln, der asylsøkere sto bak omfattende sextrakassering av kvinner.

08.01.16 05:26

Politisjef Ilkka Koskimaki sier til nyhetsbyrået AFP at de har mottatt rapporter om uvanlig mange tilfeller av seksuell trakassering på nyttårsaften. Det skriver Aftenposten.

Politiet var på forhånd blitt tipset om at grupper av asylsøkere gikk med planer om å sextrakassere kvinner, og var derfor godt forberedt.

- Dette er et helt nytt fenomen i Helsinki, sier Koskimaki til AFP ifølge Aftenposten.

Ifølge sikkerhetsvakter i Helsinki foregikk det «omfattende sextrakassering» sentralt i byen, der 20,000 mennesker var samlet for å feire inngangen til det nye året.

Tre konkrete episoder skal ha funnet sted på sentralstasjonen i byen, der rundt 1000 hovedsakelig asylsøkere fra Irak var samlet. Tre asylsøkere ble pågrepet på stedet.

Dagen før nyttårsaften pågrep politiet seks asylsøkere basert på tipsene de mottok. De seks ble løslatt 2. januar.

Koskimaki i det finske politiet sier de ikke ser noen sammenheng mellom hendelsene i Köln og det som skjedde i Helsinki.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag