RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

At ikke bankene er flau

Sist oppdatert:
Hvordan er det mulig at en konflikt mellom bankenes ledelse og deres ansatte skal gå over meg som kunde. Jeg er jo snart den eneste som jobber i banken.

Det har vist seg før at vi nordmenn tåler hva som helst fra bankene våre. Vi nekter å bytte om de setter renten opp med to prosentpoeng. Om de gjør det umulig å snakke med dem. Om de tar seg betalt for å telle opp barnas sparepenger. Om de tar seg betalt for at vi kom til å tenke på om vi hadde nok til den bilen vi hadde sett. Likevel fortsetter vi vårt kundeforhold og betaler tusenvis av kroner hvert år for ingenting.

Hvordan er folks forhold til bankene i dag?

De fleste får lønn som automatisk går inn på vår konto fra arbeidsgiver, totalt uberørt av menneskehender. Den "store" maskinen gjør arbeidet godt hjulpet av meg og arbeidsgiveren min. Den som ikke tar i dette er bankfunksjonæren eller banksjefen.

Like forbannet er det oss denne streiken eller lock outen alt etter hva de blir enige om å kalle det, går ut over. Det er svindel. Det er uhørt og det i god banktradisjon.

Er det ingen som reagerer på at de institusjonene som prøver å selge alle andre idioter (små, store og mellomstore bedrifter) pensjonsordninger som trygger fremtiden for våre ansatte, ikke vil ha en slik selv.

Bankene har klart det kunsstykket å gjøre det dyrt å ha penger. Før var det de som måtte betale oss for å få lov å ta vare på pengene våre. Nå bruker de oss som gisler i en intern konflikt som ikke har noe med oss å gjøre og som kunne gått sin gang uten at vesentlige deler av banktjenestene ble rammet. Lånesøknader, innkrevningsforretninger og den slags, ja. Men betalingsterminalene kan gå uten at noen overvåker det. Hvis ikke er rutinene for dårlige.

I stedet blir ferierende og fastboende rammet. Gamle damer stiller seg i kø med gåstolen sin for å ta ut tusenlapper som krapyler raner fra dem rundt første hjørne.

At ikke bankene er flau. Hadde vi gjort rett hadde vi forlangt av arbeidsgiverne at vi vil ha lønningen utbetalt i kontanter, i en liten brun konvolutt med lønnsslipp. Er det noen som husker den.

Da måtte bankene kjempe for å få våre penger inn til seg.

Og ikke streiket de heller. For de var mer avhengig av oss enn vi var av dem.

Folk levde hele liv uten å være inni en bank. Det ver ikke mulig i dag. Men det er mulig å leve et helt liv uten å være inni en norsk bank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere