RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Atea kjøper i Finland

Kjøper nettverksleverandør.

Atea Oy i Finland har inngått avtale om å overta alle aksjer i PALnet Oy. Selskapet er en ledende leverandør og tjenestetilbyder innen lokale nettverksløsninger.

PALnet har 21 medarbeidere og realiserte driftsinntekter på 97,4 millioner kroner og EBITDA på 10,5 millioner kroner i 2009. Det opplyser Atea i en børsmelding. Selskapet har kontorer i Helsinki, Jyväskyla og Tampere, og leverer produkter fra ledende leverandører som HP og Cisco.

- Oppkjøpet vil styrke Ateas eksisterende virksomhet og kompetanse innen lokale nettverksløsninger. Nye kunder, spesielt innen offentlig sektor, samt tilleggstjenester tilkommer, opplyses det.

Den kjøpte virksomheten ventes å generere driftsinntekter på 104,7 millioner kroner og EBITDA på 11,3 millioner kroner i 2010. Atea har kjøpt 100 prosent av aksjene fra ledelsen i selskapet, som alle vil fortsette i Atea og ha ansvar for ytterligere å øke veksten innenfor dette virksomhetsområdet i Finland. Avtalt kjøpspris er maksimum 46 millioner kroner, hvorav det er avtalt at 10,8 millioner kroner betales i 2012, basert på det kjøpte selskapets drift i 2010 og 2011

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere