RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Atomekspert begravd i Teheran

Teheran (NTB-Reuters): Hundrevis av sørgende iranere deltok da atomeksperten Mostafa Ahmadi-Roshan (32) ble gravlagt i Teheran fredag. De islamske lederne ber folk stå samlet mot trusler fra Vesten.

Sterke følelser preget folkemengden som fulgte kisten til atomforskeren til graven i Teheran. Den iranske hovedstaden blir stadig mer preget av amerikanske og europeiske sanksjoner, samt frykt for krig med Israel og andre vestlige land.

«Død over Amerika! Død over Israel!» ropte folkemengden som deltok i gravferden etter fredagsbønnen på Universitetet i Teheran, der Ahmadi-Roshan ble hyllet som en martyr.

Unge menn ropte også slagord om at ingen har lov til å stanse det iranske atomprogrammet, som er kilden til den tilspissede konflikten mellom Iran og Vesten.

Ahmadi-Roshan ble drept av en bombe på åpen gate i Teheran onsdag. Bomben ble kastet fra en motorsykkel. Sjåføren hans ble også drept og ble i likhet med Ahmadi-Roshan gravlagt fredag.

Ifølge iransk radio var 32-åringen en kjemisk ingeniør som arbeidet med innkjøp for Natanz-anlegget, som driver med anriking av uran. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere