RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Atomforsker drept i eksplosjon i Teheran

Sist oppdatert:
Teheran (NTB-Reuters-AFP): En atomforsker ble drept i et bombeangrep ved universitetet i Teheran onsdag morgen. Teherans viseguvernør beskylder Israel for å stå bak angrepet.

Ifølge vitner ble to personer drept i eksplosjonen. En av dem er identifisert som Mostafa Ahmadi-Roshan, som var forsker ved universitetet, og som også ledet en avdeling ved Iran anrikingsanlegg for uran i Natanz.

Teherans viseguvernør, Safar Ali Bratloo, hevder Israel sto bak eksplosjonen. Israel likviderte forskeren for å militarisere situasjonen og forstyrre valgprosessen i Iran, sier viseguvernøren ifølge nyhetsbyrået Fars.

Eksplosjonen skjedde ifølge Safarali Baratloo da en motorsyklist festet ei bombe til en Peugeot ved universitetet nord i Teheran.

- Det var ei magnetisk bombe av samme type som tidligere er brukt til likvidering av forskere, og sionistene står bak, sier viseguvernøren.

I alt tre iranske forskere ble drept i lignende eksplosjoner i 2010 og 2011. To av dem var atomforskere, og nåværende leder i Irans atomenergibyrå, Fereydoun Abbasi, unnslapp et lignende angrep i 2010. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere