RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Atominspektører på plass i Teheran

Teheran (NTB-AFP): Inspektører fra IAEA ankom lørdag Irans hovedstad Teheran for sette den første delen av avtalen om landets atomprogram ut i livet.

Teamet fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) skal holde samtaler med iranske kjernekraftmyndigheter, melder det iranske nyhetsbyrået IRNA.

Inspektørene har i oppgave å overvåke hvorvidt den islamske republikken overholder sin del av den banebrytende avtalen, som offisielt blir iverksatt mellom Iran og den såkalte 5+1-gruppen mandag.

Gruppen består av vetomaktene USA, Russland, Storbritannia, Frankrike og Kina i tillegg til Tyskland. Partene ble i november i for enige om en midlertidig atomavtale, hvor det blant annet heter at sanksjonene skal lettes noe og at USA ikke skal innføre nye sanksjoner i de seks månedene avtalen gjelder. Til gjengjeld skal iranerne begrense sitt atomprogram.

IAEA-inspektørene skal besøke kjernekraftanleggene i Natanz og Fordow for å blant annet kontrollere at Iran har nøytralisert de lagrene av uran som er anriket til nær 20 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere