RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Atomkraftverk kan bli stengt på grunn av flom

Angra dos Reis (NTB-AFP): Brasilianske myndigheter vurderer å stenge to atomkraftverk sør i landet, som følge av flom og jordskred i området.

- Det er ikke operasjonelle problemer ved Angra I og Angra II hittil, men dersom det fortsetter å gå jordskred i åsene rundt må vi stenge dem, opplyser borgermesteren i Angra dos Reis, Tuca Jordao.

66 mennesker har omkommet som følge av flom og jordskred i Brasil de siste dagene, de fleste i området rundt Angra dos Reis, rundt 150 kilometer sør for Rio de Janeiro.

28 mennesker omkom da et luksushotell utenfor Angra dos Reis ble begravd av et jordskred fredag, og ytterligere 15 ble omkom inne i selve byen som ligger i delstaten Rio de Janeiro.

Mange er savnet etter at jord og vannmasser har vasket bort bolighus i åssidene rundt byen, og over 4.000 mennesker er evakuert fra området.

Borgermesteren opplyser at han alt har bedt om at de to reaktorene på atomkraftverket i utkanten av byen stenges ned. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere