RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den britiske atomubåten HMS Tireless har avansert kapasitet til leting under vann og skal benyttes til å lytte etter de elektroniske signalene fra flyets såkalte svarte bokser med ferdskriver og taleregistrator.
Den britiske atomubåten HMS Tireless har avansert kapasitet til leting under vann og skal benyttes til å lytte etter de elektroniske signalene fra flyets såkalte svarte bokser med ferdskriver og taleregistrator. Foto: Chris Ison (Pa Photos)

Atomubåt deltar i letingen etter MH370

En britisk atomubåt er kommet til Indiahavet for å delta i letingen etter det forsvunne malaysiske passasjerflyet.

HMS Tireless befant seg onsdag i det sørlige Indiahavet, klar til å koble seg til det britiske marinefartøyet HMS Echo, det melder NTB.

Begge fartøyene har avansert kapasitet til leting under vann og skal benyttes til å lytte etter de elektroniske signalene fra flyets såkalte svarte bokser med ferdskriver og taleregistrator.

Det var Malaysias transportminister Hishamuddin Hussein som kunngjorde at ubåten blir satt inn i letingen. Han sa det var den britiske forsvarsministeren Philip Hammond som hadde gitt ordre om at ubåten skal settes inn.

Malaysias statsminister Najib Razak var onsdag ventet i Perth for personlig å takke letemannskapene fra sju land som har søkt etter det savnede flyet i to uker.

De flyr i opp til tolv timer hver dag. De bruker tre timer for å nå fram til leteområdet, fire timer til leting og tre timer tilbake til basen i Perth.

Trass den massive leteoperasjonen er det ennå ikke funnet noen vrakrester som kunne antyde hvor flyet gikk ned.

Men det haster å finne de svarte boksene, siden batteriet kun varer i rundt en måned, og deretter slutter de elektroniske signalene. (©NTB)

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere